Vandrepræmier

Hegels sølvpokal

- vindes af bedste bruttoscore

Hegel, Frederik Jacob Deichmann

(1.8.1880-17.2.1961), forlagsdirektør, født i Ordrup som søn af forlægger, etatsråd Jacob Hegel og Elisabeth Ulrikke Louise Bagge. Modtog sammen med sine toældre søstre privatundervisning og blev uddannet på Skt. Andreaskollegiet i Ordrup og på Niels Brocks handelsskole. En tidlig ansættelse i farens firma, Gyldendal kedede ham og han tog til USA. I 1912 blev han direktør i Gyldendal. Samarbejdet med forlagets to ældre direktører blev kort. Ernst Bojesen forlod forlaget i 1914 og Peter Nansen i 1916. Efter sin tiltrædelse gennemførte han en tiltrængt rationalisering af forlagets arbejdsgange. Ikke alle forfattere var begejstret over hans overtagelse af direktørposten efter Peter Nansen. Hans forhold til forfatterne var reserveret. Han fortsatte den alsidige udgivelsespolitik og en ny og moderne markedsføringspolitik blev indført. - Gift 1904 med den irske godsejerdatter Kathleen Margaret Reddington. Ægteskabet opløst. Gift 2. gang i 1939 med Grethe Elisabeth Jørgensen (f. 19.5.1911). Ægteskabet opløst. Frederik Hegel udgav i 1946 sine erindringer. I 1940 udgav BMF fire kronikker af Hegel under titlen "En bogs fire læsere". (Dansk Biografisk Leksikon + Ove Tryde: Danske Boghandler Biografier).

Frederik Hegel . 

Medlem af Københavns Golf Klub formentlig fra klubbens start i 1898 og formand for klubben i årene 1925-30. Initiativtager til den nuværende banes placering og klubhus. 

Han lod opføre Hegels Landsted på Strandvejen 859,Klampenborg, 500 m fra golfbanen, hvor han boede i mange år. Bygningen er tegnet af arkitekt Henning Hansen og opført 1914-15. Det skulle efter sigende stadig eksistere, da det e fredet og har undgået de mange nedrivninger, der sket i Springforbiområdet.

Foruden golf var han meget interesseret i sejl- og autosport.   

Golfkarriere: 

1908: Vinder af de åbne belgiske mesterskaber. 

1911: Vinder af de åbne danske mesterskaber Det blev han 12 gange i perioden indtil 1934.. 

1925, 27 og 30 vinder af de åbne Skandinaviske mesterskaber 

1933: Vinder af DIFs DM for herrer 

Frederik Hegel regnes som den absolut største danske golfspiller i ovennævnte periode på mere end 25 år. 

Hvornår Frederik Hegel forærede sin vandrepræmie til Old Boys Golfklub vides ikke. Det vides heller ikke hvorledes han var tilknyttet klubben.

Fynske Golfveteraners sølvfad
1. pr for bedste netto slagspil 70-74 år

Er brugt som præmie for Stableford siden 1966, da den bærer den påskrift. Siden 1989 er vindernes navne indgraveret i fadet.

Fra 2016 bliver den givetsom vandrepræmie for bedste netto slagspil 70-74 år.

Billie Keppies Tavle
Keppies Tavle - vindes af bedste netto slagspil > 75 år

Billie Keppie blev født i North Berwick, Scotland den 16. februar 1905. Keppie var pro i Rungsted Golfklub i 1950èrne og kom jævnligt og underviste i Aalborg Golfklub.

Daværende direktør Raaschou fra Magasin du Nord, der en periode var formand i Rungsted Golfklub, ”headhuntede” Keppie som chef for Magasins sportsafdeling på Kgs. Nytorv i København. Keppies karriere kulminerede med stillingen som direktør for Magasins datterselskab i Odense: ”IG-huset.

Det har ikke været muligt at finde ud af i hvilken periode Billie Keppie var medlem af klubben, eller hvornår han forærede vandrepræmierne til Old Boys Golfklub.

Sine sidste år, i 1970èrne, tilbragte Billie Keppie i Hørsholm.

Knud Erik Nellemanns Pokal

-vindes af bedste stableford

 Pokalen er skænket af Knud Erik Nellemann og uddeles for første gang ved stævnet I juni 2016.

 Direktør Knud Erik Nellemann er forhenværende isenkræmmer, sportshandler og tømmerhandler Knud Erik har været medlem af Old boys Golfklub i mange år

Viggo Carstensens Vandrepræmie.
Carstensens Vandrepræmie – vindes af spilleren nærmest flaget på hul 13.

Viggo Carstensen var født i Fredericia i 1922 og blev senere fast boende i Haderslev, hvor han drev virksomhed som forhandler af lastbiler for Scania. En pålidelig kilde husker ham som én af de mest effektive Scaniaforhandlere i Danmark.Det fortælles i en sang til Viggo Carstensens 60-års fødselsdag, at han havde været i kødbranchen og at han drev landbrug som hobby. Viggo Carstensen udførte et værdifuldt arbejde med at holde unge mennesker i Haderslev fri af stofmisbrug.

Hvornår Viggo Carstensen forærede sin præmie til Old Boys Golfklub vides ikke. Hvad vi har fundet ud af er, at han sad i klubbens bestyrelse til og med 1992.

I et interview med Dir. Oluf Lassen, Fanø Vesterhavsbad fra 1950 siges følgende om golfens begyndelse på Fanø:  Det var hyggelige tider. Specielt vil jeg sende en tanke til Billy Keppie, der har haft stor betydning for  golfspillet og dets kvalitet. Esbjerg og Fanø forskrev ham som ung knægt fra Skotland, og her voksede han op og blev efterhånden træner, rådgiver og ven med alle banerne vest for Storebælt. Rungsted tog ham, Rungsted golfsportens vogter, den rige klub tog ham fra os. Selv om jeg ved, at man der er ligeglade, bærer jeg den dag i dag nag til RGK for denne handling, et nag, som årene dog i nogen grad har mildnet 

Tegning udført af Billie Keppie

DGU's tinfad

DGU's Tin-fad nærmest flag på Hul 6

N.K. Strøybergs Mindepokal

Bedste stableford på 2. dagen 75-79 år

Skænket af Niels Kaj Strøyberg, vores æresmedlem, i 2019

DGU`s Vandrepræmie 
 – vindes af Årets mester

Er udsat af DGU i 1940 og bærer indskriften " Dansk Golf Unions Mesterskab for Old Boys" 

Desværre bortkommet i 2023

Paul Wibergs Mindepokal
Vindes af Bedste Netto-score i slagspil
Poul Wiberg Jørgensen var mangeårigt medlem af Old Boys Golfklub og vandt mesterskabet 8 gange. Poul Wiberg var født i 1906 og havde hjemmeklub i Esbjerg. Han vandt adskillige klubmesterskaber i Esbjerg og var tillige medlem af klubbens bestyrelse i en årrække.


Poul Wiberg var møbelfabrikant og drev ESA-Møbelfabrik. De, der kendte Poul Wiberg, omtaler ham som et meget festligt indslag overalt, hvor han kom. Han var altid god for en morsom historie og blev værdsat som en god golfkammerat.


Det har ikke været muligt at finde ud af, hvornår Poul Wiberg skænkede vandrepræmien til Old Boys Golfklub.

Whiskey Lommelærke


 Tættest på flaget på hul 15 i "Greensome"

Skænket af Hans-Henrik Hjort Larsen i 2023